Cynosure Alexandrite Laser

Energien fra laseren varmer opp fargepigmenter i hårroten slik at disse ødelegges. Vi benytter en Alexandrite laser som er en av de best dokumenterte teknologiene med lav risiko for uønskede hudreaksjoner.

Laseren virker ved at energien fra laserstrålen varmer opp fargepigmentet i håret og hårroten, slik at hårroten ødelegges. Derfor egner laserbehandling seg best til svart eller brunt hår. Man får liten eller ingen effekt på lyse eller grå hår. Pigmentet i selve huden vil også bli noe påvirket, lys hud mindre enn mørkere hud. Cynosure Alexandrite er den den sterkeste laseren per dags dato når det kommer til hårfjerning.

laser-under-arm

 

Alle hår har en «livssyklus»; vekstfase, hvilefase og avstøtningsfase. Lengden på syklus varierer på forskjellige steder på kroppen. På armene er 20% av hårene i vekst samtidig, i armhulen 30%, på leggene 20-40% og på overleppen og haken 60%. Kun hår i vekstfasen inneholder nok pigment i roten til å bli permanent fjernet ved en behandling. Man må derfor gjennomføre flere behandlinger på samme hudområde for å få optimal effekt.

Vi behandler ansikt, armhuler, armer, overkropp, rygg, bikini, lår, legger, rumpe. Laseren har et innebygget kjølesystem som reduserer ubehag. Det er normalt å bli rød/blå og hoven i huden etter behandling, dette er forbigående. Noen kan også oppleve å få små blemmer i huden. Dette er ikke farlig og vil forsvinne.

laser-overleppe

 

En vil trenge mellom 4-6 behandlinger med 4-6 ukers mellomrom for å oppnå 40-90% permanent hårreduksjon.

Forsiktighetsregler

All form for laserbehandling kan i sjeldne tilfeller gi en lettere brannskade i huden eller pigmentforandringer. Det er derfor viktig å unngå soling/solarium på området 4 uker før behandling og 3 uker etter behandling. Selvbruning skal heller ikke benyttes på området den siste uken før behandling. Vi anbefaler at man barberer det aktuelle området 1 uke før behandling. Ved kraftig hårvekst senest 3 dager før. Man må heller ikke nappe, vokse eller tape de siste  4 ukene før behandling.

Solfaktor 30-50 skal benyttes hver dag etter behandling, uansett vær på områder som ikke tildekkes av klær. Dette for å beskytte huden mot økt pigmentering i området, da huden er svært sårbar den første tiden etter behandling.

Unngå kremer/peelinger som irriterer huden den siste uken før behandling. Unngå varme bad 1 uke etter behandling. Hårfjerningslaseren medfører lite ubehag og strålestyrken individualiseres. Man kjenner er lite stikk ved hver laserpuls (Skudd). Litt rødfarge og irritasjon av hårsekkene vil vare i noen timer og opp til 2-3 dager.