Akne behandling

Akne behandling

2104406_origBehandling av akne med Fotona Laser

Aktiv akne er en vanlig hudsykdom som rammer de fleste mennesker en gang i løpet av livet. Akne er mest vanlig i ungdomsårene, men for noen mennesker kan det komme så sent som i midten av tyveårene og varer lengre. Laser Nd: YAG egner seg perfekt til å forebygge og tidlig redusere aknebetennelser. Laserlyset utrydder acnebakteriene i porene i huden og bidrar til en regenerering av kollagen.

5309184Fotona laserbehandling

Fotona Er:  YAG laser fjerner ultrafine lag av arr og skader i huden. Det resulterer for det første i en mykere overgang mellom arrvev og den normale huden rundt arrvevet. Dermed stimulerer det til produksjon av nytt kollagen i områder med arr og forbedrer hudens evne til å regenerere nye celler. Resultatet er at huden blir flatere, bygges opp og blir strammere.

Mens laserbehandling av arr er en effektiv metode og et godt alternativ til tradisjonell behandling, er laserbehandling av atrofiske arr forårsaket av akne eller kirurgi spesielt effektivt. En studie av behandlingen av en gruppe på 78 pasienter viste at 70-90% fikk en betydelig forbedring av arrdannelsen som skyltes akne når de var behandlet med Er: YAG laser. I tillegg har bruk av Er: YAG-lasere også vist seg å være spesielt effektiv i behandling av arr forårsaket av brannskader.

Peeling

6095665_origHva er en kjemisk peeling?

Peeling går helt tilbake til gamle Egypt hvor Cleopatra badet i melk. Ettersom vi har lært mer om hudens struktur og funksjon har virkestoffene endret seg. Kjemisk peeling utføres ofte for å forbedre akne, akne arr, fine rynker, pigmentering, solskader og melasmer. Ved å utføre peeling kan man fjerne død hud fra det øverste hudlaget. Man kan også gå dypere til midtre lag av huden. Virkestoffet som feks, salisylsyre, påføres huden for en bestemt tidsperiode før det nøytraliseres. Eksempler på kjemisk peeling er salisylsyre, TCA og glykolsyre.

Hvordan virker salisylsyre peeling for akne?

Salisylsyre peeling er effektiv behandling for komedonal akne. De har også anti-inflammatorisk virkning som kan redusere rødhet og kviser assosiert med akne.

Hvordan gjøres en kjemisk peeling?

Først brukes ansiktsrens for å rengjøre hudoverflaten. Salisylsyre blir deretter påført huden og virker i ca to til fem minutter før den nøytraliseres og ansiktet vaskes. Solkrem vil påført huden før du forlater kontoret, og vi vil gjennomgå etterbehandlings instruksjoner sammen slik at du vet hva du kan forvente etter kjemisk peeling. Noe tørrhet og rødhet er normalt etter en salisylsyre peeling.

6483341_origEr salisylsyre peeling en ny type kjemisk peeling for akne?

Salisylsyre har vært brukt i mange år. Det er en veldig trygg medisinering på en rekke bruksområder. Det er et nyere derivat av salisylsyre, kalt beta-lipohydroxy syre som brukes i akne behandlinger og kjemisk peeling. Salisylsyre har vært i brukt til aknebehandling i mange år på grunn av sine svært effektive egenskaper og imponerende resultater. Dette regnes som en av de beste peelinger for aktiv akne.

Fet, akneutsatt hudbehandling av NeoStrata

NeoStratas produkter bygger på eksfolierende metoder som kombinerer AHA med ingredienser som bidrar til å bekjempe akne, få kontroll over hudens talgproduksjon og minimere aknearr.

Klinikkbehandlinger

Vi anbefaler normalt en serie på 3-6 penslinger i klinikken med glykolsyre.

AHA-peel gir en generell hudforbedring, og brukes også ved behandling av spesifikke hudproblemer som:

  •  Solskadet hud med linjer og rynker
  •  Akne, Uren hud med hudormer (comedoner)
  •  Tørr hud
  •  Gusten, glansløs hud
  •  Grov, storporet hud
  •  Rosacea.

Elixir / Cosmeceuticals

Salicylic Acid Peels tilbyr effektiv klinikkbehandlinger mot kviser, fet og uren hud.

Hva er Salicylic Acid Peel?

Salicylic Acid Peel er en effektiv klinikkbehandling mot kviser, fet og uren hud. Penslingene inneholder konsentrert salisylsyre i ulik konsentrasjon. Behandlingen gir også huden glans og bedrer solpåvirket hud.

Hvordan virker salisylsyre?

Salisylsyre reduserer overflødig talg, åpner tilstoppede porer og gir en lett avskalling av det ytterste hudlaget.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen utføres av lege, sykepleier eller hudterapeut på klinikk. De fleste utfører peelinger med 2-4 ukers mellomrom. En vanlig behandlingsrunde er på 4-8 penslinger. Best resultat oppnås om man kombinerer penslinger på klinikk med Elixir Peeling Kit som hjemmebehandling. Gravide og ammende skal ikke behandles.

Hvordan blir man etter behandlingen?

Huden vil se lett “solbrent” ut rett etter behandlingen. Dette varer i 1-5 dager avhengig av hvilken konsentrasjon som brukes. Det anbefales å bruke en fuktighetskrem inntil rødheten har gitt seg, og deretter starte opp med Elixir Peeling kit som hjemmebehandling.

Hvordan reagerer huden på salisylsyre?

Flere kliniske studier har vist at salisylsyre er en effektiv behandling til hudforbedring. Fine linjer, pigment og ruhet i huden bedres ved bruk av alfa-hydroxysyrer. Vanlige milde hudreaksjoner er rødhet i huden, tørrhet og lett svie. Behandlingen tolereres generelt svært godt. Irritasjon kan reduseres ved bruk av fuktighetskrem. Det er viktig å bruke solbeskyttelse om sommeren,og de med mørk hudtype bør heller utføre glykolsyrepeeling.

Exuciances behandling mot akne, kviser og hudormer

Exuviance kan også hjelpe deg som er hardt rammet av akne.

Hvordan foregår en aknebehandling ?

En aknebehandling hos en Exuviance hudterapeut kan variere avhengig av problem. Med ved alle behandlinger utføres en grundig hudanalyse etterfulgt av en peeling som fjerner døde hudceller og gjør huden klar for en grundig utklemming. En typisk aknebehandling fokuserer på å «rense skikkelig opp» i porene. Det legges også en ansiktsmaske tilpasset problem og hudtype. Behandlingen avsluttes alltid med en krem, iblant også med et spesielt akneprodukt eller et serum.

Behandlingen kan utføres i ansiktet, eller på ryggen, som også er vanlig. For å se resultater er det nødvendig med flere behandlinger. Én enkelt behandling gjør sjelden noen forskjell. I tillegg må behandlingene gjentas for at ikke problemet skal komme tilbake. I starten kan det være nødvendig med tettere behandling med ca. én til to ukers mellomrom, men etter hvert som huden blir bedre, kan man øke intervallet mellom behandlingene. En tommelfingerregel er at salongbehandling bør utføres hver 4. til 6. uke, men tiden mellom behandlingene kan reduseres eller økes avhengig av hudens tilstand. Produktene som brukes på en hudpleiesalong, er spesielt utviklet for profesjonelle behandlinger. De har maksimal effekt på huden og legger dermed et optimalt grunnlag for den etterfølgende hjemmebehandlingen.

I flere tilfeller har  man også fått veldig gode resultater med behandlinger i fra Dr.med.Christine Schrammek/ GREEN PEEL